barrett ward 5WQJ ejZ7y8 unsplash 1

Trends in de wereldwijde post-, pakket- en e-commercemarkten

Prime Vision

Hans Jongebloed & Fleur Halkema

146914626 l 1

Just in time’ heeft zijn tijd in de logistieke schijnwerpers gehad, zo lijkt het. De strategie om net genoeg op voorraad te hebben om aan de standaardvraag te voldoen, maar geen grote voorraden in het magazijn te hebben, is achterhaald door de COVID-19 pandemie. Toen de wereldhandel in het voorjaar van 2020 bijna volledig tot stilstand kwam en tegelijkertijd de online bestellingen de pan uit rezen, konden allerlei bedrijven plotseling niet meer leveren.

Twee jaar later zijn de door COVID-19 veroorzaakte problemen op bepaalde gebieden weliswaar verminderd, maar voor sommige artikelen, zoals micro-elektronica, kan de wachttijd voor levering oplopen tot een jaar. Het dagelijkse leven buiten China mag dan weer bijna normaal zijn geworden, maar ernstige lockdowns blijven de industrieën in de Volksrepubliek ontwrichten, waardoor het bijzonder moeilijk is om te vertrouwen op een snelle aanvoer van goederen.

Dichter bij huis

Het besef kwetsbaar te zijn heeft een trend aangewakkerd die al voor COVID-19 zichtbaar was: het terughalen van de productie naar het thuisland of landen in de buurt, het zogeheten reshoring. Dit proces was al sinds ongeveer 2012 aan de gang, met de Verenigde Staten als voorloper, als reactie op de financiële crisis van 2008. Daarvoor, tussen 1980 – 2010, was offshoring het motto, waarbij de meeste westerse landen hun productie uitbesteedden aan lagelonenlanden, vooral China, maar ook andere Zuidoost-Aziatische landen zoals India, Bangladesh en Vietnam.

Door de trend van reshoring zullen Europeanen meer ‘Made in Europe’ op hun producten zien, Noord-Amerikanen meer ‘Made in the USA’. ,,In het beste geval ben je vanuit China zes tot acht weken onderweg’’, zegt CEO Michael Araten van een Amerikaans kunststofproductiebedrijf. ,,Hier ben je een week verder. Het is gewoon een game-changer.’’

De oorlog in Oekraïne en dan vooral de internationale embargo’s die daarmee samenhangen, versterkt het gevoel van onzekerheid en de beweging ‘naar huis’ van productie en goederen. Het besef dat afhankelijkheid van andere landen of continenten niet altijd een goed idee is, wordt versterkt door deze oorlog. Bijvoorbeeld gas uit Rusland waar de EU minder afhankelijk van wil zijn en daardoor op zoek is naar andere bronnen, aanvoermogelijkheden en manieren om meer zelfvoorzienend te worden.
Verder brengt de oorlog China in een spagaat: de leiders willen het contact met Rusland niet verliezen, maar willen ook niet dat de vraag vanuit het Westen opdroogt.

Vertragingen in de supply chain en onzekerheid bij klanten en consumenten, stuwen online aankopen naar nog grotere hoogten en maken het de traditionele, lokale winkelbedrijven extra moeilijk.

Betrouwbare toeleveringsketens

In Nederland diende zich aan het begin van de COVID-19-crisis een voorbeeld aan van een te ver doorgevoerde offshoring: een tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), zoals gezichtsmaskers, kon niet snel worden opgelost omdat niemand in het land deze materialen produceerde. Het land was afhankelijk van China en het duurde geruime tijd voordat er van die kant iets binnenkwam, aangezien zowel de Chinese industrieën als het openbare leven op slot zaten.
VDL Groep en DSM, twee grote Nederlandse industriële fabrikanten, besloten Dutch PPE Solutions op te richten. Voorzitter Willem van der Leegte van de VDL Groep merkte destijds op: ,,Het is belangrijk dat continenten in hun eigen behoeften gaan voorzien. We zijn het aan onszelf verplicht om zekerheden dicht bij huis te creëren.’’ Pieter Wolters, directeur van Dutch PPE Solutions en vice-president van DSM Innovation: ,,De behoefte aan betrouwbare supply chains is groter dan ooit.’’
COVID-19, de nasleep daarvan en de oorlog in Oekraïne zijn de meest voor de hand liggende redenen om de productie richting huis te halen, maar er zijn nog veel meer bewegingen gaande die reshoring logisch maken en waarin Prime Vision waardevolle oplossingen biedt op gebied van computer vision, intelligence en robotica:

• Kosten: De lonen zijn weliswaar nog steeds lager dan in Nederland of andere Europese landen, maar dat voordeel wordt vaak tenietgedaan door andere kosten, zoals vervoer en uitval, die veel hoger zijn geworden.

• Consumenten eisen meer maatwerk, hoge kwaliteit en kortere levertijden.

• COVID-19 heeft de ogen van de mensen geopend voor lokaal kopen.

• Nieuwe eisen aan het productieproces, bijvoorbeeld als gevolg van snelle innovatieprocessen en de focus op volledige kwaliteitscontrole en efficiency.

• Produceren in lagelonenlanden kan ingewikkeld zijn. Denk aan de gevolgen van taal- en cultuurverschillen en problemen met de bescherming van intellectuele eigendom.

•Maatschappelijke/klimaatverantwoordelijkheid: de massale uitstoot van broeikasgassen voor transport over zee, door de lucht en over de weg strookt niet met de klimaatambities. Het onbehagen over de voetafdruk neemt toe. Consumenten eisen ook goede praktijken op klimaatgebied.

• Geopolitieke spanningen (Brexit, handelsoorlog China – VS) brengen onzekerheden met zich mee, bijvoorbeeld wanneer landen hun toevlucht nemen tot protectionistische maatregelen.

jesse ramirez YiSD 1eJ 1

We kunnen gerust stellen dat reshoring grotendeels een reactie is op de kwetsbaarheden in de productieketen die de afgelopen twee jaar pijnlijk aan het licht zijn gekomen. Het primaire doel is dan ook om die kwetsbaarheden weg te nemen. Maar de beweging raakt aan veel meer kwesties die momenteel in veel landen spelen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.